Welkom bij Den Tunnel

kunst als katalysator van cohesie

HISTORIEK

Vrijdag 08-08-08 ziet Den Tunnel het licht. Er beweegt iets in cultureel Vlaanderen. De Fenomenale Feminateek van Louis Paul Boon kan dan toch in haar volle glorie bezichtigd worden in Antwerpen, dankzij vzw Den Tunnel. Van 4 tot 15 februari 2009 werden naast de tentoonstelling 8 voorstellingen gerealiseerd, goed voor meer dan 4.000 bezoekers. Klik hier voor een terugblik.

Na 5 jaar radiostilte, kwam Den Tunnel weer bovengronds met Closer/dichterbij, een tiendaagse kruisbestuiving tussen beeldende kunst, muziek, literatuur en gastronomie. Niet vrijblijvend gemixt, maar intuïtief bij elkaar gebracht op een verrassende plek. De eerste editie vond plaats van 2 tot 12 oktober 2014 in de Antwerpse Starbuilding en werd een groot succes. Beeldend kunstenaar Stijn Dierckx, zanger Gregory Frateur (Dez Mona) en chek-kok Harry Belmans, wekten tezamen met meer dan 50 andere artiesten een aanstekelijke sfeer van verrassing & verbinding tot leven, die oversloeg op het talrijke publiek. In totaal proefden meer dan 3.000 mensen van de eerste editie van Closer/dichterbij.

DOEL?

Den Tunnel wil opnieuw zin geven in cultuur. Door kunst in haar pure vorm tentoon te stellen. Door kunst &cultuur Closer/dichterbij u te brengen. Den Tunnel wil de rijkdom van cultuur in al haar verscheidenheid en vormen tot haar recht laten komen. Ze wil de verbinding zijn tussen verschillende cultuurtakken, aanstormend talent en gevestigde kustenaars, jong en oud, de samenleving en het individu. Kunst als katalysator van cohesie. Kunst als verbindend element tussen wijkbewoners, Antwerpenaren, Vlamingen, Belgen, Mensen.

VOOR WIE?

Den Tunnel is er voor iedereen, elke (buurt)bewoner van Antwerpen en ver daarbuiten. We houden het eenvoudig en oprecht. Iedereen die openstaat voor cultuur én verwonderd in het leven staat, is welkom.

HOE?

De kunstenaar bepaalt de hoofdmoot. Vaart zijn eigen koers. Creëert. Den Tunnel omkadert, legt verbanden, zoekt een aparte locatie. Creëert een nieuwe sfeer. Enthousiasme werkt aanstekelijk, faciliteert nieuwe inzichten, doet mensen praten, los van kleur, stand, geloof of leeftijd.

Elke cultuurbelevenis is hoogst persoonlijk, maar Den Tunnel wil dat er ten minste weer & meer gesproken wordt over kunst. Opdat mensen elkaar zouden aanklampen, gebeten door cultuur.

De tunnellaars zijn...

Christian
Gregory
Harry
Joost
Kor
Nico
Paul
Peter
Philly
Stijn
Theun
Tine