Niet te missen LIVE

GHOST BY RAVEYARDS

Ghost is een conceptueel totaalspektakel van Raveyards, een eigengereide caroussel van verschillende korte performances in en doorheen het oude postgebouw. Verwacht u aan een onvoorspelbare portie mini-live-acts die letterlijk en figuurlijk alle richtingen uitgaan met Raveyards (de band rond François De Meyer en Stefaan Bracke) als discutabele gidsen. Eerdere edities vonden plaats in Gent (Handelsbeurs, Sint-Jacobskerk) en Deep in the Woods (in De Morgen nog genoemd als grootste revelatie van het festival – wij citeren: “spannender en hallucinanter dan tijdens hun concert werd het nooit”) en werden euforisch onthaald. Op heden bevestigde deelnemers zijn (muziek) Elefant, Hantrax, Nightrocker II (Mauro & Sjoerd), Darkroom DJ’s, Raveyards, Gregory Frateur, Lee Anderson (Leander Van Het Groenewoud), Nkay; Pieter De Wilde (Raketkanon), No Control (Mathieu Vandekerckhove/Syndrome) / (kunst) Nicole Twister, Sophie De Meyer, Mo, Mon Colonel & Spit, David Neirings, Thelooca, Toykyo, Hanse Cora / (performances) Jan Van Opstal, Algorave, Kasper Jordaen, VR Syndicate.

 

Niet te missen, en zo hebt u meteen een naam die u op uw eindejaarslijstje kan invullen als “beste optreden van 2016”.

 

OY

Zelf noemen ze het Oyxploitation : een space opera, zeer dansbare avant-garde gebaseerd op vocale loops, elektronica en percussie. Op damusic.be omschrijven ze het als een mix van avant-garde  en Oosterse en Afrikaanse sferen, overgoten met elektronica. Of stel je Laurie Anderson, The Knife van ‘Shaking The Habitual’ en M.I.A. voor, die de jongens van Kraftwerk dronken voerden en samen een muzikale orgie beleven met één of ander soundsystem op de achtergrond. Now we’re talking! Als je geen boodschap hebt aan de theorie, des te beter: Oy is live een echte fragmentatiebom. Het duo Joy Frempong en Lleluja-Ha staan garant voor een onvergelijkbare dynamische  en opwindende show. Stilstaan is onmogelijk op de onophoudelijke grooves van dit gezelschap, dat hun nieuwste plaat (op Belgisch label trouwens) exclusief voor België komt voorstellen op Closer/Dichterbij voor iedereen die zijn oogkleppen thuis laat. Groovy baby!

 

TJING TJING

Hoe klinkt de combinatie van een eigenzinnige singer-songwriter en een cult-cabaretier? Flauw kampvuursfeertje met karamelleverzen denkt u? Nee, ‘Geen poëtisch geneuzel. Hard en mooi zal het worden en de gitaren zullen gieren’, laten Roos Rebergen en André Manuel weten in de biografie van Tjing Tjing. Of nog: ‘Een feestband zonder hoempa pa. Veel gitaargeweld. En stemmen die snijden en u aaien.’ Roos Rebergen kennen we uiteraard van Roosbeef (de topplaten Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten en Kalf). André Manuel valt als cabaratier alles en iedereen aan met nietsontziende hardheid en blinkt ook muzikaal uit (zie zijn band De Ketterse Fanfare en luister naar het refrein van Typhoon-hit Zandloper). Een ideale combinatie van gelijkgestemde geesten: André Manuel en Roos Rebergen sloegen de handen ineen en gaan nu door het leven als Tjing Tjing. Op 20/11 komen ze hun album “Bang Zullen We Leven” voorstellen.