GRATIS OPENING! FEEST!

Closer/dichterbij nodigt u uit op een spetterend openingsfeest: een openingsrede door Gregory Frateur, een vernissage, een glaasje, enkele concerten van o.a. Viktor, het kunstenaarsduo Christian Bors & Marius Ritiu en S/he met Prisca Agnes Nishimwe. Closer/dichterbij betekent ook een aantal stevige feestjes. Op de opening zetten we meteen de toon met Carlo Tune-Up, Switch en Sin City Hoppers. Hoppa!

GRATIS TOEGANG! U komt toch ook?!

Viktor is een vierkoppige groep die breekbare en oprechte nummers brengt met een verrassende aanpak die je niet onberoerd laat. Hun eerste EP "Child Again" werd gereleased in 2013. Gregory Frateur van Dez Mona over Viktor: "De eerste keer dat ik Viktor heb mogen aanschouwen was in een gezellige woonkamer, ik was toen al erg onder de indruk maar nadat ik ze laatst op het podium zag, was ik blown away. Wat een mooie stemmen en wat een talentvolle pianiste, goosebumps all over!"

S/he. Zij en hij zijn een duo van piano en zang. Prisca - Agnes Nishimwe en Brice Deconinck spelen een combinatie tussen jazz en spoken word en vervlechten zo eigen werk met de mooiste jazzstandards tot een nieuw geheel, een vertrouwde intimiteit en een onvoorspelbare klank.

Carlo Tune-Up: Carlo Andriani, eigenaar van de Antwerpse platenzaak Tune-Up is de verpersoonlijking van de rivival van de vinylplaat, wat niet wil zeggen dat hij zich tot LP's beperkt. Integendeel: Carlo is een levende muziekbibliotheek met een patent op de Aha-Erlebnis bij de muziekkenners onder jullie : "Juist ja! Dié plaat! Lang geleden!".

Switch: nomen est omen. DJ Switch pint zich niet aan één genre maar freewheelt er vrolijk op los en draait werkelijk alle genres: deep house, techno, garage, electro, progressive, minimal techno, acid, nu disco, Chicago house, baseline, Italians Do It better, Balearic, French touch,  … zolang het maar minimaal  123 en maximaal 124 BPM is. Alles is voorgemixt, waardoor er (tot razernij van de steevast ontgoochelde fans) geen enkele ruimte is voor improvisatie, laat staan verzoeknummers. Het valt af te wachten waar en wanneer DJ Switch na vanavond nog zal mogen draaien.

Sin City Hoppers: Tuxedo-beats, obscure hip hop rhymes, vergeten soul-classics, vunzige gitaarrock of festival-anthems… Sin City Hoppers beslissen on the spot wat de nacht zal brengen. Let them entertain you !