nieuwe editie in de steigers

Closer/dichterbij wordt opnieuw een mix van beeldende kunst, muziek, theater, literatuur en gastronomie. Deze intuïtief verzamelde schare kunstenaars gaat gedurende 11 dagen lang (van 1 tot 11 oktober 2015) aan de slag op de veelhoekig en -kantige locatie van de voormalige krachtcentrale het Zuiderpershuis.

Closer/dichterbij omvat een expositie van kunstschilder en curator Stijn Dierckx, beeldhouwersduo Cristian Bors & Marius Ritiu en de beeldende kunstenares Liesbet Waegemans. Zij geven vorm en inhoud aan de expositie we feel much feelings.

Gregory Frateur, frontman van de Antwerpse formatie Dez Mona, stelt het podiumprogramma samen met de focus op een divers programma van jonge wolven tot gevestigde waarden uit de verschillenden werelden van muziek en het geschreven en gesproken woord. Nieuw is dat dit jaar ook acteurs en choreografen worden aangesproken om een performance te geven.

Net als tijdens de eerste editie van Closer/dichterbij creëert chef-kok Herwig 'Harry' Belmans een culinair programma in zijn pop-up restaurant waar u kan proeven waarom deze keukengod steevast door de groten der muziektempels op tournee wordt gevraagd.

Lees alles over het nieuwe programma op deze site.